6 Aralık 2009 Pazar

Big Chefs - Sishane


Big Chefs' e gecen pazar aksam uzeri gittik. Icerisi ne cok dolu, ne de bos, disarida harika bir hava. Sishane deseniz, Beyoglu degil de sanki bir Avrupa sehrinin guzel bir mahallesi, Big Chefs de New York' tan bir cafe. Ne Avrupa' da boyle bir cafe, ne de Amerika' da boyle karakterli bir mahalle bulabilirsiniz. Dolayisiyla guzel kombinasyon.

Big Chefs' e girdigimiz dakikadan cikana kadar guler yuzuyle bizimle ilgilenen garsonumuz ve son zamanlarda yedigim en lezzetli deniz mahsullu linguini beni memnun etti. Gittiginiz bir restaurantda aksam yediginiz yemek ile aksam uzeri yediginiz yemek arasinda mutlaka fark olur, sef rahatca yemegini yapar, garsonlar henuz bayilmamistir, servis aksamaz, siz de kasilmazsiniz. Rahat rahat oturur yemeginiz yersiniz, o yuzden pazar gunu erken yenen yemekleri cok seviyorum.

Fiyatlara gelince, Istanbul bistro averajinin disinda degil. Yani bir kadeh sarap yemek ve kahve ile birlikte kisi basi 50 liraya cikarsiniz.

1 yorum:

  1. eywallah iyi güzel anlatamışsın da bu mekanlar çok traş, birbirinin kopyası piyasa menülerinden oluşan isim den para kazanan yemek yiyen kişilerin çogunun yemekten anlamayan işletenlerinde yemek yeme dışında gıdalar hakkında bilgisi olmayan, çalışanlarının tip mesai hesabı yapmaktan misafirleri ile ilgilenmeye zaman ayırsammı ayırmasammı düşüncesinde sıklıkla gidip gelen staf tan oluşan, hiçbiryerin yaratıcı ürünler sunmadıgı carefourlardan alıp biraz krema bi kaç sos ile yapılacak yemeklerin oldugu mekanlardır, ve bunca hezeyanla birlikte gelişemeyen mutfak ve tanınamayan kompozit doğal füzyon medeniyetler bileşkesi türkiye yemeklerinin esrarengiz fısıltıları sizler sayesinde hala gariban ortadirekt ailelerin sevimli gururlu bazen buruk sofralarında hala sürmektedir. şunu biliniz yemek yeme tat ayırma taze ürün kullanma bir birikim işidir, herkes ekmek yer ama cogu kimse ekmegin kaç para oldugunu bilmez. dubaiden sevgiler bir chef..

    YanıtlaSil