22 Ocak 2010 Cuma

Mezzaluna

Uzun zamandir Nisantasi' ndaki restaurantlarina gitmedim ama Kozyatagi Trio' daki yerlerine sik sik oglen yemegi icin gidiyorum. Kozyatagi civarinda kebap haricinde bir seyler yemek istiyorsaniz Mezzaluna gidilecek ideal yerlerden biri.

Yemekler tabi ki italyan, baslangic ve ana yemeklerde kaliteli malzemeler kullaniyorlar. En son gittigimde ictigim balkabagi ve avokado corbasi harikaydi. Pizzalarda bir cok yerin aksine iyi malzemeler kullaniyor ve klasik pizza kaliplarinin disina cikmaya calisiyorlar. Et yemekleri idare eder, ama risotto'lari harika. Ozellikle deniz mahsullu risotto'yu tavsiye ederim (bazi yerlerde risottoyu bildigimiz pilavlik pirinc ile yapmaya calisiyorlar, tabi ki sonuc husran).


Genellikle ogle yemegi icin gittigimden (alisveris merkezi icinde oldugundan aksam yemekleri icin Mezzaluna'ya gitmek acikcasi aklima pek gelmedi) sarap menusu ve fiyatlarina dikkat etmedim, ama antipasti'ler 8-15, prima piatti'ler 20-25 tl civarinda. Iki kisi icki haric 100 liraya rahatlikla cikilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder