30 Kasım 2010 Salı

Big Chefs - Berbat servis


Beni tanidiklarim muhalif olmakla sucluyor, olmayayim da ne yapayim.

Pazar gunu ailece Etiler'deki Big Chefs' te yemek yedik. Ama once garsondan sectigimiz yemeklerin icinde neler oldugunu sorunca "menude yaziyor ya" azari ile basladik. Garson degissin dedim, bu sefer gelen bardaklarin icinde ekmek kirintilari doluydu. Sonra biralar yanlis geldi, sonra ekmek sepetinden yenmis ekmek cikti. Sonra gelen yonetici "galiba size anlatamiyorum beefendi" seklinde devam etti.

Madem pazar gunu yogunlugun var, o zaman taseron garson calistirmayacaksin, kenarda kosede kalmis kebapcilardan garson toplamayacak, bardaklarini temiz tutacak, ekmek sepetlerini bir sonraki musteri icin temizleyeceksin. Daha onemlisi isinin basinda olacaksin. Bir de, aklina guvenmeyip siparisi kagida not edeceksin.
"Big Chefs" demekle big olunmuyor... Keske Paul olarak kalsaydi.

5 yorum:

  1. Can'ı gönülden katılıyorum, mekanı boyayıp süslemekle kalite yakalanmiyor ama ne hikmetse para basılıyor.
    Ps. Backyard'a gittiniz mi? Muhtesem, ama cok hafifff tuzlu : )

    YanıtlaSil
  2. Bu chefs, Ankara'daki Cafe Miz'in sahipleriymis..Paul simdi acilsa kesin tutardi..istanbul'da niyeyse bazi yerler hep vaktinden once acildi ve kapandi..tipki bebek'te 90'larda acilan ve batan Baskin-Robbins, hatta gencligimin Fuddruckers'i..

    YanıtlaSil
  3. zeynep - mutlu dükkan,
    aa, backyard klastır! bakın biz ne yazdık miaposta'da: http://www.mia-posta.com/yeme_icme/yeme_icme_backyard_bebekoy.html

    YanıtlaSil
  4. seda, haklısın, gerçekten bağımlısıyım, ne zaman huzur ve beraberinde kahve istesem, tutturuyorum oraya gidelim diye. Havuçlu keki de muhteşem. Yazı çok açıklayıcı, tebrikler : )

    YanıtlaSil
  5. Her ne kadar Ankaralı olsam da Big Chef de ki "big"i kaldırmaları gerekir...Kırk yılda bir Frozen Margharita içmek istedik ama sadece "frozen" geldi şansımıza...Birde sipariş verdiğim ama içinde etden daha fazla soğan ve kırmızı biber bulunan (yaklaşık 70-80 gr kadar bonfile---34 tl) et Fajitas hakkında ki yorumumu sorduklarında belirttiğim"Etden daha fazla soğan yedik" yorumuma verdikleri"Birdaha ki sefere daha fazla kırmızı biber koyarız o zaman" cevabıyla tek gecelik aşkım olarak kalmaya mahkum bir mekan oldu kendileri... Ayrıca Küçücük masaların ortalarına koydukları kocaman Uludağ Tasarım Maden Suyu Şişeleri de sinir bozucu kardeşim..Alacasğım var sa da almam bir daha o markanın suyunu sodasını...

    YanıtlaSil